Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Marija Dimitrić: U potrazi za rajem

Foaje Kulturnog centra Pančeva Vojvode Živojina Mišića 4, Pančevo, izložba crteža u pastelu "U potrazi za rajem" Marija Dimitrić od 4.do 21. februara (otvaranje: 4. februara u 19h.)

 



 


Serijal  radova pod nazivom „U potrazi za Rajem“ ,nastali su krajem 2017. i u toku 2018. godine, rađenih u tehnici suvog pastela na papiru, manjih formata. Radovi su u početku inspirisani knjigom „Knjiga o Raju“ Kaja Majera,da bi u kasnijoj fazi nastavili svoja nastajanja inspirišući se maštom samog autora, koja se rađa u okolnostima „jednolične“ svakodnevnice,  mogu se smatrati pokušajima  nadrealističkih bežanja u svetove paralelnih stvarnosti.



U potrazi za Rajem

U potrazi, tragati, tražiti, neumorno, neprestano, večno, ne naći ga, a biti u njemu, večita glad čežnje koju stvara, a u vama je, baškari se i čeka. Čeka buđenje duše, tela, proleća… U svakom od nas on obitava, taj rajski vrt, nekad je samo umalo svenula biljčica, a ponekad bujna stoletna šuma, puna skrivenih, neistraženih predela i mladica željnih da se rasade, razvihore u tuđim vrtovima. Neko ga nalazi u snu, neko na javi, neko ga ne nađe nikad, ali to ne znači da ga nema, ima ga i za one koji ga ne traže, ili koji traže na pogrešnom mestu. On je tu, u svakome od nas.

Marija Dimitrić/magistar umetnosti-slikar, u Starčevu, 10. januara 2019.


Rođena u Pančevu 1974.g.,FLU i postdiplomske studije na FLU odsek slikarstva završila u Beogradu u klasi profesora Slavolјuba Čvorovića 1993.-2001.g.Član ULUS-a i SULUV-a. Izlagala grupno i samostalno više puta,nagrađivana,učestvovala na likovnim kolonijama,bavila se ilustracijom i pedagoškim radom.


 



 


Datum objavljivanja: 04.02.2019.