Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Marica Bucek: Mapa mog dvorišta

Sreda, 15. maj u 19.00 Srećna galerija (traje do 25. maja) Ciklus izložbi: Strip i ilustracija, Marica Bucek: Mapa mog dvorišta - izložba ilustracija


 


Marica Bucek rođena je u Kruševcu 1983. godine. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2008. godine i iste godine počinje sa radom u izdavačkoj kući Laguna, gde na poziciji art direktora radi do jula 2018. godine. Student je prve godine doktorskih studija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavi se grafičkim dizajnom, tipografijom, ilustracijom i opremom knjige. U Laguni je napravila preko 500 korica i oblikovala više desetina knjiga. Izlagala je na preko 20 grupnih i na jednoj samostalnoj izložbi. Živi i radi u Beogradu.


Izložba Marice Bucek obuhvata radove koji predstavljaju izabrane delove knjige Mapa mog dvorišta, kao i sam projekat koji je nastao u okviru doktorskih studija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. U osnovi radova je fotografija kao duboko lično sećanje koje se mapira kroz pažljivo odabrane detalje u neočekivanoj i posebnoj tipografskoj igri reči. Iako beleži i opisuje jedan i određeni porodični dom, autorka gradi ne samo svet odrastanja, već čitavo okruženje koje prerasta u posvetu, a da istovremeno nadrasta intimnu priču i svojom iskrenošću uvlači posmatrača u jedan drugi svet.


 



 


Datum objavljivanja: 15.05.2019.