Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Margareta Jelić: Dobar dan gospodine Noa

U utorak, 24. aprila, 2012. godine u 20.30 časova u Novom prostoru SKC Beograd, održaće se projekcija i razgovor na temu umetničkog rada Margarete Jelić, "Dobar dan gospodine Noa".


 


Rođena 1967. godine u Beogradu, Margareta Jelić diplomirala je 1992. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu (smer slikarstvo), u klasi profesora Gradimira Petrovića, a magistrirala je 2006. na interdisciplinarnim magistarskim studijama na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, na grupi za višemedijsku umetnost kod profesora Čedomira Vasića i Vladana Radovanovića. Doktorirala je 2008. na temu “Teorija pogleda: pogled između slikarstva i medija” na grupi za teoriju umetnosti i medija (mentor profesor Miško Šuvaković) na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Njen doktorski umetnički rad bila je izložba “Dobar dan gospodine Noa”, održana 2009. u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (doktorska teza: “Odnos posmatračeve i junakove percepcije u višemedijskom delu”).



Polazeći od konkretne višemedijske instalacije, razgovor će dotaknuti odnos slikarstva, i animacije i oprostorivanja umetničkih radova, kao i odnos teorije i prakse u artikulaciji pojedinačnih umetničkih radova, kao i izložbi i umetničkih projekata u drugim formatima.


 



Datum objavljivanja: 24.04.2012.