Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Mara Cerri & Magda Guidi

Novo izdanje serije dešavanja pod nazivom "Grrr!Program" zbiva se u sredu 17. decembra, kada će u 19h u Galeriji Dvorište (Vojvode Putnika 7) Centar za kulturu Pančeva i Saša Rakezić predstaviti izložbu radova dve italijanske autorke ilustracije i animiranih filmova.

 


Mara Cerri i Magda Guidi će pokušati da našoj publici predstave delić bogatog umetničkog nasleđa ove zemlje, kao i raznovrsnost uticaja iz kojih njihov rad proizilazi  od ilustrovane literature za decu, preko popularne kulture i stripa.


Mara Cerri je autorka ilustracija za čitav niz dečijih knjiga, od kojih je nekoliko i napisala. Njene ilustacije objavljene su u značajnim listovima kao što su Internazionale, Lo Straniero, Il Manifeto, itd.


Magda Guidi je, pored svog rada na ilustraciji, autorka animiranog video spota poznatog italijanskog benda Tre Allegri Ragazzi Morti, a povrh svega kreirala je seriju unikatnih bedževa na kojima se pojavljuje debeljuškasti lik kojeg naziva "Laszlo".


Ono što spaja ove dve autorke je i rad na animiranim filmovima koji su prikazani i nagrađivani na festivalima u zemlji i inostranstvu. Tokom drušenja sa lokalnim umetnicima i izložbe koja traje do 19. 12 . 2008, Cerri i Guidi će nastojati da uspostave smislenu komunikaciju sa ovdašnjom sredinom.


 


Datum objavljivanja: 09.12.2008.