Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Malo je veliko 2.

Sreda, 2. februar Galerija (traje do 15. februara) ponedeljak – petak 10.00 – 18.00
MALO JE VELIKO 2. deo, izložba studentske grafike malog formata, FPU

 



 


Izložba studentske grafike master programa na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek primenjena grafika, modul grafika i knjiga.




Na FPU, programima predmeta grafike, sistematično i sveobuhvatno, uprkos izazovima savremenog doba, podstiče se i neguje umetnički izraz kroz tradicionalne grafičke tehnike. Završni rad na master programu grafike na modulu grafika i knjiga koncipiran je tako da student na odabranu temu osmisli i realizuje autentične, originalne grafičke celine, serije grafičkih listova. Tako se zaokružuje jedan ciklus u razvoju i sazrevanju budućih umetnika, mada je traganje za originalnošću i individualnošću proces koji se nikada ne završava.




Na izložbi „Grafika - osoben pristup u klasičnom mediju“ predstavljeni su radovi šest studentkinja master studija gde, svaka na svoj način, ispituje izražajne mogućnosti medija grafike koristeći se njenim specifičnostima. Istovremeno, ova izložba pruža uvid u širinu interesovanja, inspiracije i interpretacije autorki koje u savremenom trenutku, u grafici kao klasičnom mediju, nalaze pokretački impuls i prostor za upečatljiv lični pristup.


 



 


Datum objavljivanja: 01.02.2022.