Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Mala grafika 2016.

Mala grafika 2016. - Zimski praznik grafike, 139 autora & 256 originala, decembar 2016 - januar 2017. Galerija Grafički kolektiv, na Obilićevom vencu.


 


DRAGI PRIJATELJI,



Ima mnogo razloga da dođete u Galeriju Grafički kolektiv ovog decembra/januara i da odaberete GRAFIKU koja će Vam svojom umetničkom energijom održavati dobar duh tokom godine.  Izložba male grafičke forme je idealna prilika da darujete originalan umetnički rad sebi i/ili prijateljima. Cenimo Vaše poverenje i prijateljsku naklonost.



Izložba Male grafike je tradicionalna, višedecenijska izložba Grafičkog kolektiva osmišljena sa idejom da upotpuni  praznične dane i radost darivanja umetnosti. Ova izložba pruža uvid  u aktuelne tokove grafičke produkcije umetnika iz Srbije i regiona, u različite autorske poetike, kao i estetske i idejne koncepcije. Istovremeno, ona je osmišljena i sa namerom da afirmiše umetnost i ukaže na njenu dostupnost i komunikacijski potencijal posredstvom grafičkog medija, potvrđujući time svoj ne samo umetnički već i edukativni karakter.  Iz godine u godinu, ovu izložbu sa velikim nestrpljenjem iščekuju dugogodišnji i novi ljubitelji umetnosti i prijatelji Grafičkog kolektiva, a nezaobilazna je i radost susreta i komunikacije na relaciji umetnik-publika-galerija. U svom višedecenijskom kontinuitetu ova mala škola grafike – ekskluzivni poklon i/ili primerena ljudska pažnja – postao je deo vidljive tradicije Grafičkog kolektiva. 



Grafički kolektiv je priredio i niz povoljnosti i iznenađenja za svoje kupce.

Nagradna igra Subotom u podne, popusti (3+1=3), gratis grafike i katalozi.

Velika nagrada dodeljuje se 14. januara, a učestvuju svi kupci radova sa ove izložbe.

Spojite korist i zadovoljstvo jer dobra izložba i povoljna kupovina mogu Vam učiniti dan lepšim.

Grafike su po starim cenama: 1500, 2250 i 3000 dinara. Možete kupiti i uramljene radove.

Posetite naš web site: http://www.grafickikolektiv.org/html/



Izložba je za publiku otvorena od četvrtka, 15. decembra kada će se u 19 h održati svečano otvaranje i dodela nagrade Mali pečat i otkupnih nagrada. Očekujemo Vas u našem i Vašem Grafičkom kolektivu.



Sreću, zdravlje, nove ideje u 2017. godini i vesele božićne praznike žele Vam umetnici, prijatelji iz Grafičkog kolektiva i operativni tim Ljiljana Ćinkul, kustos/urednica, sa saradnicima Anom, Jasminom i Miroslavom.


 



Datum objavljivanja: 13.12.2016.