Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Maja Verzoti: Misao

Sreda, 20. septembar u 19h. Galerija SKC Novi Beograd, samostalna izložba akvarela autorke Maje Verzoti, pod nazivom, "Misao".



Maja Verzotti ( 1973. Novi Sad )  je član UPIDIV – sekcija Grafičkog dizajna od 1994, i član ULUPUDS-a sekcije Vajanje ( nakit i sitna plastika ) od 2013. Bavi se primenjenim slikarstvom, vajarstvom, sitnom plastikom, dizajnom i izradom nakita i slikarstvom, najčešće akvarelom.




Lično iskustvo, deo života proveden u neposrednoj blizini mora i trag koji ono ostavlja u formiranju ličnosti, inspirisalo je umetnicu da se posveti  ciklusu akvarela koji su nastali tokom 2016 – 2017.

Postavka obuhvata akvarele razvrstane u dve celine, međusobno povezane koje predstavljaju dva načina pristupanja motivu. Tema obe celine je „More“ ali dok je  u prvoj grupi radova akcenat na realističkom prikazu, opažanju detalja i dočaravanju atmosfere bliskog susreta sa vodom, dotle se drugi deo postavke kroz apstraktnu kompoziciju bavi samom emocijom i isključivo unutrašnjim doživljajem mora kao entiteta.


 


Datum objavljivanja: 19.09.2017.