Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Maja Simonović

U Klubu, knjižari, galeriji Glasnik, 21. aprila u 19h, biće otvorena izložba grafičkog dizajna Maje Simonović. Izložba traje do 16. maja.

 


Maja Simonović rođena je 1973. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, odsek grafika knjige. Izložba se sastoji od printova koji prikazuju grafički dizajn ove autorke, kao i od primera primene ilustracije u grafičkom dizajnu.



Maja Simonović izlaže radove nastale tokom nekoliko godina rada u advertajzingu. Veliki broj ilustracija (od reklamnih oglasa i crteža do dvanaestolistnih kalendara), svojom širokom lepezom stilova i različitim temama daju specifičan spoj umetnosti ilustracije i reklamne estetike. Zajedno, prividno "zaraćeni" formati (umetnost i reklama), stapaju se u veoma interesantnu metaformu ilustracije u dizajnu. Stvaralaštvo ove autorke zapravo demonstrira kreativnost u komercijalnoj sferi. 



Maja Simonović je dobitnik velikog broja domaćih i inostranih nagrada u oblasti dizajna i ilustracije (Zlatni petao, nagrade za dizajn propagandnih i reklamnih materijala, kalendara i čestitki, bila je deo tima koji je dobio specijalnu nagradu za animaciju na internacionalnom advertajzing festivalu u Montreu...) 



Učestvovala je na brojnim simpozijumima i u brojnim radionicama.


 


Datum objavljivanja: 18.04.2008.