Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Magdalena Miočinović Andrić: Drugo doba

Izložba skulptura ( drvo i bronza ) i crteža Magdalene Miočinović Andrić, "Drugo doba", održava se od 28. maja do 7. juna 2013. godine u Maloj galeriji ULUPUDS-a, Uzun Mirkova 12.

 


Umetnica će izložiti petnaestak skulptura  nastalih u kombinaciji bronze i drveta. Inspiraciju za ovu postavku je nalazila u ljudskoj figure i antripomorfnim oblicima koji se na neki način stapaju jedno u drugo.  Postavku skulptura će pratiti i skice - beleške.


Magdalena Miočinović Andrić je rođena 7. oktobra 1972. godine u Beogradu. Tokom studija filozofije započinje svoj umetnički rad učestvujući u pozorišnim radionicama trupe KUD – NIKUD. Radi na scenografiji, izradi plakata i osmišljavanju kreativnih radionica. 1998. upisuje vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, gde je i diplomirala u julu 2003. Tokom studija dvaput je nagrađivana godišnjom nagradom fakulteta za skulpturu u materijalu - za skulpturu u drvetu i skulpturu u metalu. Član je ULUS-a od februara 2004. Živi i radi u Beogradu, kao samostalni umetnik.


 


Datum objavljivanja: 23.05.2013.