Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Magdalena Miočinović Andrić

U Galeriji savremene umetnosti Smederevo u utorak 25. marta 2008. godine u 19h biće otvorena izložba akademske vajarke Magdalene Miočinović Andrić iz Beograda.

 


Magdalena Miočinović Andrić je diplomirala na fakultetu likovne umetnosti, odsek vajarstvo, 2003. godine. Dva puta je nagrađivana na fakultetu za skulpturu u drvetu i skulpturu u metalu. Do sada je organizovala pet samostalnih i dvadeset šest kolektivnih izložbi.


Osnovna ideja njenog rada jeste izražavanje rečima, kroz izražavanje formom. Odnosno ona kroz figurativan oblik, kao što je ljudski torzo ili zagraljaj, polemiše simbolima i stvara jedinstvene vizuelne celine. Apstrahovanjem i interevencijom prepoznatljivog sadržaja generiše nov simbolični likovni sadržaj. „"Krećem od slova pojedinačnih idola, muških i ženskih torzoa simbolizovanih do jednostavnosti i znaka. Kao što slova stvaraju reči, u promišljenim kombinacijama muški i ženski torzoi stvaraju nizove koji preuzimaju značenje reči. Sledeći korak predstavlja rečenicu. Veliki korak: zaokruživanje smisla grupisanih nizova." Magdalena Miočinović Andrić.


 


Datum objavljivanja: 24.03.2008.