Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Made of photos

BMF 2020: “Made of photos”, 7.10.2020. u 18.30 Bioskopska sala UK Stari grad
“Made of photos” je tribina na kojoj će biti predstavljeni foto i video projekti sastavljeni od fotografija.


 


Prvi film prikazan je 28. decembra 1895. tvoraca braće Lumijer, 69 godina kasnije prvu fotografiju snimio je Džosef Nisefor Nijeps. Sada, 115 godina kasnije, Beogradski mesec fotografije rešio je da se poigra sa obe discipline odstupajući od standardne forme fotografije.





Za ovu priliku pozvano je nekoliko autora koji će predstaviti veoma interesantne projekte. Projekat “Love Yourself” prikazaće Ivana Tomanović koja je sa svojom instalacijom „Talasi“ već učestvovala na Beogradskom mesecu fotografije 2020. Takođe, bila je član žirija konkursa Novi talenti tokom prvog izdanja festivala 2016. a za BMF2020 je selektor izložbe Mateja Milenkovića. Nakon 20 godina provedenih u Pragu Miloš Nešić se u Beograd vraća projektom „Sateran u ćošak“. Ivan Blažev iz Severne Makedonije predstaviće svoj projekat ”All time is all time“. Ivan je prethodno učestvovao na BMF-u 2018. godine izložbom “At 3am” u galeriji TransformArt. Iz Francuske nam stiže projekat pod nazivom “BLAKOL the dark side of the moon” Sylvaina Granjona. Sylvain je bio deo festivala 2016. sa autorskim projektom “Mr. Zuper” i “1000 pied sous terre” u galeriji Бартcелона. Na tribini će biti prikazana dva projekta iz aktuelnog programa gostujućeg festivala Panoramic Festival iz Katalonije, projekat “Oasis” Jakuba Wawrzaka iz Poljske i radovi francuske fotografkinje Hélène Veilleux. Drugi gostujući festival, Image Festival Amman, predstaviće radove Momena Malkavija.





Tribina će biti održana u bioskopskoj sali UK Stari Grad uz prisustvo najviše 20 osoba, u skladu sa epidemiološkim preporukama.


 



 


Datum objavljivanja: 06.10.2020.