Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Lutkice u gipsu

Izložba radova vajarke Nataša Jovanović u Galeriji FLU je od 21. do 31. januara 2008. Modeli su disproporcionalni, glave su im veće od tela, Izostavljene su im oči, nos i usta, a zahvaljujući potpuno uglačanim površinama ovi modeli, kako kaže Jovanovićka, "odišu mirnoćom".

Bele lutkice od gipsa, uglačanih površina, disproporcionalne, bio bi kratak opis samostalne izložbe Nataše Jovanović u prostoru Galerije FLU. Izložba će trajati od 21. do 31. januara 2008. godine


Izloženi modeli, lutkice, lišene su najosnovnihjih elemenata, očiju, nosa, usta. Pored toga glave su veće od tela. Nema proporcije, pa su modeli, prema rečima umetnice svedeni "na čiste geometrijske oblike".  Uz to, modeli su sačinjeni od gipsa, ali njihova uglačana površina ostavlja utisak da modeli "odišu mirnoćom", kaže Jovanovićka.


Nataša Jovanović diplomirala je u klasi profesora Slavoljuba Radojčića-Caje, a ovom izložbom završava postdiplomske studije na FLU kod profesora Mrđana Bajića. Izlagala je na više grupnih izložbi. Član je ULUS-a od 1998. a dobitnica je Nagrade iz Fonda Vladete Petrića.


 


Datum objavljivanja: 19.01.2008.