Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Luka Stojanović: Obožavam sport

Izložba Luke Stojanovića, "J'adore les sports" (obožavam sport), Šok galerija Šok Partizan , DSZS Partizan, Preradovićeva 9, Petrovaradin, 10. jun 2016. u 19h.


 


J'adore les sports'' (Obožavam sport) je serija digitalnih printova i video animacija nastalih kao proizvod istraživanja na polju 3D modelovanja i animacije. Koristeći softvere kao što su Cinema 4D i Blender, ispituju se mogućnosti reprezentacije digitalnog tela i objekata iz realne stvarnosti. Rad se postavlja u prostor Partizana, kao prostora predodređenog za sportske aktivnosti, koji se potom predstavlja kao samo-ironičan gest na sportsku (ne)spretnost samog autora.



Luka Stojanović je student na drugoj godini Akademije umetnosti u Novom Sadu, na katedri za Nove likovne medije. Izložba je rezultat završnog predmetnog ispita u sklopu nastavne jedinice Likovni elementi čiji je predmetni nastavnik Andrea Palašti.


U saradnji sa Akademijom umetnosti kroz program inAPROPRIJACIJA: analize_studije_pristupi 2/3, koji se izvodi kao deo projekta Izlagački praktikum. galerija Šok Zadruge izlazi u susret prezentaciji radova studenata tokom juna meseca na više svojih lokacija u gradu - u Šok galeriji Šok Partizan (Sokolski dom, Preradovićeva 9, Petrovaradin), u  Šok Koridoru 22 ( izlozi u pasažu Zmaj Jovine 22) i u izlagačkom prostoru galerije Šok Zadruge (Zmaj Jovina 22)





Ujedno najavljujemo i  Umetnički basket!





​Svakog petka sa početkom u 20.30 h u Sokolskom domu Partizan očekuje Vas Umetnički basket!



Svi znamo da umetnička praksa i život nisu laki. Svi ti projekti, konkursi, nedostatak novca, nedostatak galerija, nerazumevanje, klanovi, sujete, razmirice i ostalo, kod čoveka-umetnika dovode do akumuliranja stresa. Šok zadruga kao odgovor na te probleme predlaže jedinstveni umetničko-sportski koncept, sport u službi umetnosti, sport koji rasterećuje i umiruje umornu i neizvesnu egzistenciju, leči povređene sujete i uči timskom duhu. Svi zainteresovani umetnici i ljubitelji umetnosti pozvani su da se pridruže na turnirima umetnik protiv umetnika.


 


 



Datum objavljivanja: 07.06.2016.