Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ltd. Lana Vasiljević

U četvrtak, 20. novembra u 19. sati u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda biće otvorena samostalna izložba Lane Vasiljević pod nazivom "Ltd".

 


Postala je lepa praksa da se beogradska umetnica Lana Vasliljević na svakoj svojoj novoj samostalnoj izložbi predstavi radovima koji nisu samo novi u produkcijskom smislu, već su nastali i kao rezultat njenih istraživanja u uvek drugim medijima i oblastima savremenog likovnog izražavanja. U najnovijem delu provokativnog naziva Ltd. pažnja autorka je fokusirana na advertajzing kao prostor neograničenih kreativnih mogućnosti za stvaralaštvo u vizuelnoj umetnosti, ali isto toliko inspirativan i za propagandno obraćanje. Aktuelna izložba je koncipirana u formi sevtlosne i zvučne instalacije sastavljene od osam ekstrudiranih cevi, dimenzija 1,20x2 m, u čija velika svetleća tela su montirani printovi simboličkih narativa koji na upečatljiv način reprezentuju aspekte života u savremenom potrošačkom i globalnom svetu. 


Lana Vasiljević je rođena  u Beogradu 1973. Diplomirala je i magistrirala vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti, kod prof. Mrđana Bajića. Od 1997. samostalno je izlagala skulpture, objekte, fotografije, instalacije i grafički dizajn u uglednim galerijama u Beogradu, Parizu i Hagu. Na tematskim i grupnim izložbama afirmisanih kritičara njen rad je predstavljen u Tel Avivu, Beču, Varšavi, Njujorku, Parizu, Vršcu i Pančevu. Dobitnica je značajnih nagrada: GRIFON , za vizuelni identitet UNHCR, 2006;  KulturKontakt, Austria Residency Program, Vienna, 2002;   ArtsLink Residency Program, New York, 1999; Nagrada za skulpturu na 38. Oktobarskom  salonu, Beograd, 1997; Nagrada za najbolji projekat , FLU, Beograd, 1996.




Izložba će biti  otvorena do 7.12.2008.

Radno vreme Galerije: ponedeljak – nedelja  od12 do 20 h. Ponedeljkom zatvoreno.


Portfolio Kulturni centar Beograda


Datum objavljivanja: 19.11.2008.