Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ljubica Radović

U Galeriji Feniks u Beogradu (Tadeuša Košćuška 28) u petak 7. marta otvoriće se samostalna izložba slika i akvarela Ljubice Radović. Izložba traje do 28. marta.

 


Ovo je 26. samostalna izložba našše poznate umetnice Ljubice Radovic na kojoj će biti prikazane najnovije slike manjeg formata. Umetnica je diplomirala na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku slikarstva 1976. Bila je stipendista grčke vlade u ŠŠkoli lepih umetnosti u Atini na odseku grafike. Izlagala je u Jugoslaviji, Norvešškoj, Grčkoj, Bugarskoj i Nemačkoj.


O njenim radovima, između ostalih pisao je i istoričar umetnosti i profesor Ljubomir Gligorijević: "Cvetove postavlja zajedno s liššćem, u pregršštima. Umesto uredne mrtve prirode nudi čestar, užživa u jasnoći ukrasnog cveta ali i u samoći grane. Drevne statuete donosi iz knjiga kao da ih skida sa polica. Izdvaja ih iz suvenirske mase, puššta ih da prose izgubljenu auru. Sve se odvija pod budnim okom prolepššalih sfingi. I mir mušškog modela, na svako pitanje Budin osmeh.."


 


Datum objavljivanja: 05.03.2008.