Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ljubav prema domovini

U nedelju, 21. juna u 20h u UK Stari grad otvorena je grupna izložba likovnih umetnika “Ljubav prema domovini”.


 


Ljubav prema domovini je pojava o kojoj se ne govori tako često javno, nego se pominje samo u posebnim trenucima života. To je tema koja nije za svakodnevnu upotrebu, već osećanje koje postoji kao trajna pojava.



Izložba pod nazivom  Ljubav prema domovini  ima za cilj da odgovori prvenstveno na pitanja: Kako savremeni umetnici u svom radu definišu pojam domovine? Da li se taj odnos promenio u odnosu na ranije definicije i shvatanje ljubavi prema domovini? Da li je danas domovina u eteričnom centru drugačijeg i kakvog stanja ljubavi? U vremenu kada se teži ka brisanju granica među državama i stvaranju slobodnog kretanja ljudi kroz Evropu, menja se i odnos prema domovini, osećaj pripadnosti jednoj, određenoj grupi ljudi.



Da li se ljubav prema domovini promenila u skladu sa svim ovim promenama koje se odigravaju oko nas?



Na izložbi će biti predstavljeni radovi sledećih autora:



 



Gabriela Vasić, Srđan Veljović, Vuk Vučković, Ivana Dragutinović, Ivana Jakšić,  Jelena Jelača, Branimir Karanović, Dragana Knežević, Vladimir Lalić,  Jelena Manić, Đile Marković, Maja Milovanović, Nebojša Milošević, Vladimir Mojsilović, Miško Pavlović, Aleksandar Pantić, Vojislav Radovanović, Simonida Rajčević, Natalija Simeonović, Milorad Stajčić, Uroš Stojiljković, Miloš Filipović, Nikola Džafo, Vladislav Šćepanović...     



 



Vladimir Mojisilović će na otvaranju održati svoj performans.



Autor izložbe Katarina Stanković Bjegović; koordinator Danijela Rančić.



Izložbu će otvoriti istoričar Dejan Ristić.



Izložba traje do 30. juna 2020. godine



Molimo vas da u zatvorenom prostoru nosite zaštitne maske i da se pridržavate preporučene fizičke distance.


 


 



Datum objavljivanja: 22.06.2020.