Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ljubav

Otvaranje izložbe crteža, umetnika, Dragana Nešića zakazana je za 28. februar u 19h. Iz KCNS-a najavljuju da će ova izložba, pod nazivom Ljubav, trajati do 13. marta.

Dragan je rođen 1954. godine u Kruševcu. Diplomirao je fiziku na PMF-u u Sarajevu.Učestvovao na preko 400 izložbi i projekata u: Brazilu, Urugvaju, SAD, Španiji, Engleskoj, Kanadi, Francuskoj, Holandiji, Italiji, Rusiji, Mađarskoj, Japanu, Argentini, Portugalu, Nemačkoj, Austriji, Čileu, Ukrajini, Belorusiji, Egiptu, Indoneziji i Jugoslaviji. Učesnik više kolonija.


Autor je niza izložbi i projekata (međunarodni projekti: "Ostavi trag", "Religija i umetnost", "Škola je završena - Živela škola", - povodom smrti Reja Džonsona, "Linija prijateljstva", Bruno Polaci, Ružero Mađi, "3+2", Kum Nam Baik). Uređivao programe "Male galerije M" i Galerije BB - Pribojske banke dd u Priboju. Vodi galeriju "Spirala" u Priboju. Kao korisnik Schlossberg - Stipendium za 2006. dva meseca boravio i stvarao u Künstlerhaus Böblingen, Nemačka. Član je ULUS.


 


Datum objavljivanja: 26.02.2008.