Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ljuba Bečejski: 4P

Foaje Kulturnog centra Pančeva Vojvode Živojina Mišića 4, Pančevo izložba printova "4P" porodica, prijatelji, poznanici, prolaznici Ljuba Bečejski 3.-13.9.2018. Otvaranje izložbe 3. septembra u 19h.

 





1977. godine zavrsio Akdemiju za pozoriste film i televiziju u Bukurestu, odsek filmske fotografije, kao stipendista TV Novi sad. Iste godine nakon povratka u tadasnju Jugoslaviju pocinje da radi na TV Novi Sad, sve do 1991 godine. U svojoj filmskoj karijeri radi kao direktor fotografije i reditelj na mnogobrojnim dokumentarnim, kratkometraznim i dugometraznim igranim filmovima.. Preko 10 godina  saradjivao kao direktor fotografije sa rediteljem Zelimirom Zilnik i iz tog perioda se izdvaja:



 



"Struja" - TV dokudrama



"Stanimir silaziu grad" - TV dokudrama



"Druga Generacija" - dugometražni igrani film



"Beograde dobro jutro" TV film



"Lijepe žene prolaze kroz grad" - dugometražni igrani film



"Vruce plate" - igrana TV serija



Sarađivao kao direktor fotografije  sa rediteljem Purisom Đorđević na igranom filmu "Srpski Rulet".Sarađivao sa velikim brojem afirmisanih filmski i TV reditelja : Milan Belegisanin, Dr. Dusan Mihajlovic, Dušan Torbica, Radiša Stanišić, Nead Momčilović, Stevan Štukelja, Milorad Đuričin, itd. Kao autor ( scenarista, reditelj i direktor fotografije) uradio petnaestak dokumentranih i kratkometražnih filmova ( "Pokloni čekanja", "Čovek koji ne postoji " ( nagrađen na kratkom metru u Beogradu), "Bob zvani Kamen" Stefan Lastavica"  "Farmer sa Morave" ( serija "Koreni" -američka trilogija o našim ljudima u Americi, ) itd. a u ukpnom filmskom opusu ima preko osamdesetak filmskih dela.


 





 


Datum objavljivanja: 03.09.2018.