Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Likovno putovanje 2018.

Grupna izložba dečjih radova pod nazivom „Likovno putovanje 2018“, nastalih na Likovnoj radionici Centra za kulturu Grocka, biće otvorena u petak, 14. decembra 2018. godine u 18h u Rančićevoj kući, galerijskom prostoru ustanove.


 


Godišnja izložba dečjih radova pod sloganom „Likovno putovanje“, nastalih na Likovnoj radionici Centra za kulturu Grocka, i ove godine deli sa nama izobilje i lepotu dečjeg likovnog stvaralačkog izraza. Likovna radionica Centra za kulturu Grocka predstavlja kreativni prostor u kojem se kroz likovno-istraživačku igru i učenje stiču osnove vizuelne umetnosti, neguje i podržava dečje stvaralaštvo, razvija interesovanje i ljubav prema likovnoj kulturi i umetnosti.

 

Tokom 2018. godine i likovne radionice, nastalo je više stotina individualno ili zajednički izvedenih radova. Izložbu sačinjava odabir najuspešnijih dela malih autora, uzrasta od 7 do 12 godina starosti.

Inspiracija na ovom svojevrsnom putešestviju kroz svet umetnosti pronalažena je u mašti, svakodnevici, prirodi - njenim lepotama i pojavama, kako u kulturnom nasleđu neposrednog i šireg okruženja u kojem živimo, tako i u kulturi i umetnosti drugih naroda i zemalja, znamenitim ličnostima, umetnicima i umetničkim pravcima.

Korišćene tehnike i materijali bili su: ugljen, krede, gips, glina, prirodni materijali, suvi pastel, kolaž, monotipija, minijatura, flomasteri, tempera, vodene boje, olovke u boji i dr.

 

Ovogodišnja izložba dečjih radova prikaz je crteža, slika i umetničkih objekata nastalih u okviru rada dve radionice ustanove, koje su se odvijale u OŠ ,,Ilija Garašanin’’ u Grockoj, i OŠ ,,Miloje Vasić’’ u Kaluđerici. Likovnu radionicu Centra za kulturu Grocka u Kaluđerici vodi slikarka Mika Lovre, a Likovnu radionicu Centra za kulturu u Grockoj vodi slikarka Marion Dedić.

 

Likovna radionica je tokom 2018. godine uzela učešće u manifestaciji ,,Dani evropske baštine’’ u okviru rada ustanove, kao i učešće u dečjim likovnim konkursima širom Srbije. Radovi polaznika Likovne radionice iz Grocke našli su se na: 59. izložbi likovnih radova dece i omladine Srbije „Scena, maska, lutka” u okviru 63. Sterijinog pozorja, zatim na 1. međunarodnoj dečjoj izložbi malog formata „Mini restART 2018" u Velikoj Plani, kao i na 64. izložbi likovnih radova dece i omladine Srbije „Grafika kao vid dečjeg likovnog izraza – kada se prsti umažu grafičkom bojom“, Centra za Likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.


 



Datum objavljivanja: 12.12.2018.