Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Likovno putovanje

Centar za kulturu Grocka, izložba dečjih radova, "Likovno putovanje", petak 17. januar u 19 časova,Rančićeva kuća, Majevička 9. Grocka.

 



Pozivamo Vas da u petak, 17. januara u 19 časova u Rančićevoj kući, galeriji Centra za kulturu Grocka, prisustvujete otvaranju tradicionalne izložbe dečjih radova „Likovno putovanje“, nastalih na Likovnoj radionici ustanove u Grockoj, Kaluđerici i Vrčinu tokom 2019. godine. 



Godišnja izložba dečjih radova pod sloganom „Likovno putovanje“ deli sa nama izobilje i lepotu dečjeg likovnog stvaralačkog izraza. Likovna radionica Centra za kulturu Grocka već niz godina predstavlja kreativni prostor u kojem se kroz likovno-istraživačku igru i učenje stiču osnove vizuelne umetnosti, neguje i podržava dečje stvaralaštvo, razvija interesovanje i ljubav prema likovnoj kulturi i umetnosti, i kao takva podržana je od strane Sekreterijata za kulturu grada Beograda.

Prilikom otvaranja izložbe nastupaju učenici OMŠ „Nevena Popović“ u Grockoj.

 

Postavka obuhvata odabir najuspešnih ostvarenja čiji su tvorci deca  i učenici uzrasta do 11 godina. Likovno putovanje 2019”, prikaz je crteža, slika, skulptura i umetničkih objekata nastalih u okviru rada tri radionice koje su se odvijale u saradnji sa osnovnim školama ,,Miloje Vasić” u Kaluđerici, ,,Sv. Sava” u Vrčinu, i školi ,,Ilija Garašanin” u Grockoj. Radionice ustanove su uspešno vodile slikarke Mika Lovre  i Marion Dedić, a kreativni radovi našli su se i na dečjim izložbama širom Srbije.



„Likovno putovanje“ traje do 4. februara 2020. godine.


 



Datum objavljivanja: 20.01.2020.