Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Likovni salon 30 x 30

Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva 17. Izložba Likovnog salona 30 x 30 Kulturnog centra Zrenjanina, "Preobraženje čoveka - Isus je to uradio možemo li mi?" od 1. do 25. februara 2023. Otvaranje: 1. februar, u 19h.

 



 


Kulturni centar Zrenjanina i autor projekta mr Milutin Mićić organizovali su 2022. konkurs za 17. Likovni salon 30 x 30. Pored slobodnih rešenja, ove godine autori se predstavljaju jednim radom na slobodnu temu ili na temu–zadatak:



PREOBRAŽENJE ČOVEKA - ISUS JE TO URADIO

MOŽEMO LI I MI?



Pada, pada čovek. I kako stvari stoje taj pad će se u svetu nastaviti.

Biti poslušan, biti rob-to je naša svakodnevnica. Gde je želja za slobodom? Šta nije u redu? Zašto? Kolika je cena našeg zla?

Da li je evolucija greha jača od naše želje za ljudskošću i životom? Imamo li snage za preobražaj, za putovanje ka izistinskoj ljudskoj prirodi -  ka čoveku?

Zašto su namere zlih tako efikasne? Nečinjenjem, oni koji to vide su saučesnici zla. Znaju li to? Kako se preobraziti u čoveka i stvoriti uslove za slobodu, dobrotu, saosećanje, lepotu i sreću?

Ovo problemsko promišljanje otvara sve aspekte našeg odnosa prema stvarnosti, kako lokalno tako i globalno.



Na Likovni konkurs 30x30,  2022. god. Prijavilo se 246 autora iz Srbije, Hrvatske, BiH, Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije, Italije, Belorusije i Slovenije.

Žiri u sastavu Ana Stanar, istoričarka umetnosti, mr Vukašin Milović, vajar, i mr Milutin Mićić, akademski slikar, odabrao je 21.11.2022. godine, radove 183 autora za izlaganje na ovogodišnjem salonu i dodelio tri nagrade.



Prva nagrada: Tomislav Todorović

Druga nagrada: Maja Poljak Petrović

Treća nagrada: Danijela Bogićević



Izložba je otvorena u decembru 2022, u Kulturnom centru Zrenjanina. Radovi s Likovnog salona 30 x 30 će tokom 2023. biti izloženi u Kući Đure Jakšića u Beogradu, u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici i Galeriji Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada.


 





 


Datum objavljivanja: 31.01.2023.