Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Likovne poetike crteža

U okviru Letnjeg programa Galerije FLU, u četvrtak, 17. avgusta u 20 časova biće otvorena izložba Likovne poetike crteža na kojoj će biti predstavljeni radovi Tanje Bogdanić, Milice Crnobrnje, Jagode Mićović, Marine Stojanović i Ljiljane Šunjevarić.


Marina Stojanović: Ruke


 


Letnjim izložbenim postavkama crteža studenata osnovnih, master i doktorskih studija FLU, najavljuje se proslava jubileja 80 godina Akademije/Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Grupna izložba radova autorki od kojih su neke doktorirale na FLU, a neke su i dalje studenti doktorskih umetničkih studija, pod nazivom Likovne poetike crteža ističe značaj ličnog umetničkog izražavanja koje se neguje na doktorskim studijama Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Kroz medij crteža nastoji se da bude predstavljena raznovrsnost likovnog istraživanja i mnogoznačnost umetničkog mišljenja.

 



Ovom izložbom podsećamo se i predavanja Likovne poetike 20. veka koja su držana na Fakultetu likovnih umetnosti, čiji  je idejni tvorac i autor  profesor Ljuba Gligorijević: Program predmeta usmeren je na one teorije likovnih umetnosti, umetničkog dela, stvaralačkog čina, pragmatične teorije manifesta, programa, koje su pisali ili propovedali sami stvaraoci, najčešće u vezi sa sopstvenim delom, kao i na one teorijske stavove koji se nalaze u njihovim fragmentarinim zapažanjima i intimnim ispovestima


 



Datum objavljivanja: 15.08.2017.