Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Likovna radionica

Likovna radionica Načinimo od kuće dom" otvorena je tokom februara u Narodnom muzeju Zrenjanin. Izabrani radovi nastali u radionici biće izloženi u okviru akcije "Odjeci" u Holu muzeja posle završetka izložbe "MAR IN DOM".

 


Tokom februara u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin posetiocima je omogućeno da uz izložbu “MARINDOM” kroz ciklus ponuđenih sadržaja promisle i kreativno obrade ideju „kako kuca prerasta u dom“, odnosno šta je potrebno da objekat za stanovanje postane mesto u kome rado boravimo i stalno mu se sa radošću vraćamo. Podsticaj za razmišljanje na ovu temu daje izložba radova autorke Mare Stamatovski, umnogome neobična. Naime, fotografije i slike, a u najvećoj meri nameštaj koji je izložen svedoci ne samo o pristupu i vrednostima samog umetničkog delovanja, već su deo svakodnevnog autorkinog životnog i radnog okruženja (eksponati su nam ovog puta došli iz njenog doma u Obrenovcu).


Muzej i ovog puta ima izložbu po principu one posvećene Leonardu: eksponati ove izložbe takođe su dozvoljeni za dodir, tako da neposredno otkrivaju svoje konstruktivne tajne posetiocu, a u prenesenom značenju svaka otkrivena pregrada, svaka transformacija viđenog predmeta može biti podsticaj da se u posetiocu rodi ideja o nekoj intervenciji u sopstvenom domu. Da bi se kreativna iskra zabeležila, u samom prostoru Salona stvoreni su ponovo uslovi za boravak i rad pojedinačnih posetilaca i grupa. Radionica je otvorena kao i izložbeni Salon Narodnog muzeja Zrenjanin, radnim danima od 9 do 15 i od 16 do 20 časova.


 


Datum objavljivanja: 12.02.2008.