Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Likovna kolonija Mišar

Deseti saziv likovne kolonije Mišar održan je od 24. do 27. jula u organizaciji Kulturnog centra Šabac, Zadužbinskog društva I srpski ustanak Mišar i MZ Mišar, a pod pokroviteljstvom SO Šabac. Učešće su uzeli su umetnici iz Šapca, Loznice, Zemuna i Novog Sada.

 


Devet umetnika iz Šapca, Loznice, Zemuna i Novog Sada, uzeli su učešće na Desetom sazivu umetničke kolonije Mišar. Dragan Bartula (Loznica), Aleksandar Pribićevic (Zemun), Dragica Marić i Danilo Vuksanović (Novi Sad) i Branislav Vojinović, Jasmina Ljubisavljević, Olivera Mićić, Goran Bujišić i Milica Alimpić (Šabac) bili su protagonisti ovog  jubilarnog skupa.


Izložba devetog  i desetog saziva likovne kolonije Mišar bice odražana od 13. - 23. avgusta u galeriji na Mišaru.


Ideja o nastanku kolonije na Mišaru potekla je od Zadužbinskog društva "Prvi srpski ustanak" i gospodina Stevana Simića iz Mišara, koji su organizovali prvi saziv ove kolonije ratne 1999. godine. Već naredne godine tadašnji Dom kulture uključio se u realizaciju ovog projekta. Mišarska likovna kolonija je 2000 . godine imala prvi saziv i trajala je sedam dana. Od samog početka ova kolonija ima radni prostor u prostorijama Predškolske ustanove "Naše dete" na Letnjikovcu, gde će umetnici boraviti i ove godine.


 


Datum objavljivanja: 31.07.2008.