Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Life Balance

LIFE BALANCE je velika međunarodna izložba fotografija, koju tradicionalno jednom godišnje, organizuje Udruženje Art Balance u Beogradu. Izložba se održava u Galeriji Narodne banke Srbije i traje 24 dana (18. decembar 2015 - 11. januar 2016. godine).


 


Peta po redu, LIFE BALANCE 2015, realizuje se uz podršku međunarodnih fotografskih asocijacija: International Federation of Photographic Art (FIAP), Photographic Society of America (PSA), Foto savez Srbije (FSS).



Na konkurs se prijavilo ukupno 200 autora iz 52 države, a izbor najboljih fotografija publika će imati prilike da vidi u okviru izložbe. Konkurs je obuhvatio 5 tema: Svakodnevni život, Portret, Umetnički akt, Slobodna tema – crno bela i Slobodna tema - kolorna.



Na Svečanom otvaranju izložbe, 18. decembra, biće uručene i nagrade najuspešnijim autorima.



Salon dodeljuje i posebnu nagradu za kreativni pristup i autorski pečat – u pitanju je nagrada „Izložba u izložbi“. Odabrani autor se publici predstavlja svojom serijom od 10 fotografija koja će biti izložena kao posebna celina u okviru međunarodne grupne izložbe. Dobitnica ove nagrade za ovu godinu je Sandra Požun iz Slovenije.


 



Datum objavljivanja: 16.12.2015.