Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Lidija Krnjajić: Gde god stavim nogu zemlja je

Otvaranje nove izložbe u centralnoj galeriji Šok ZaDruge, Lidija Krnjajić: “Gde god stavim nogu zemlja je. 6 – 17. decembar , Otvaranje u 18h Centralna galerija Šok ZaDruge

 



 


*“Zemlja liči na nebo. Zemlja se pruža i nebo se pruža. Svuda na zemlji je nešto i svuda na nebu je nešto. Oni se ugledaju jedno na drugo kao ljubavnici, zagrljeni, odmaraju se jedno u drugome. Razmenjuju snage.

Zemlja nebu nebo zemlji.” Miroslav Mandić (Ruža lutanja 1. – 36. str)*







Lidija Krnjajić, rođena je 1995. godine u Novom Sadu. Završila je osnovne i master akademske studije na smeru Grafika u klasi profesora Zvonka Tilića, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Do sada je svoj rad prikazala na brojnim kolektivnim žiriranim izložbama kao i samostalnim izložbama. Dobitnica je nagrade za studentsku grafiku na 4. Međunarodnom bijenalu grafike u Čačku, kao i godišnje nagrade Departmana likovnih umetnosti Akademije umetnosti za najuspešniji rad iz umetničke discipline Grafika. Dugogodišnja je članica udruženja građana MMC “Led Art” i jedna je od osnivača udruženja “Grafička mreža” koje je osnovano 2020. godine.


 



Datum objavljivanja: 05.12.2022.