Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Lična strategija fikcionalizacije

Izložba , Zorice Šormaz u Galeriji Ozon, od 17. do 19. jula, bavi se pojmom fikcije, a za cilj ima konstruisanje fikcionalne biografije autorke.


 


Na izložbi će biti prezentovani raniji radovi i izlagačka aktivnost autorke, kao i dva najnovija rada, video "Daggers" i kratki animirani film "Deep Cuts". Oba rada se bave digitalnim okruženjima i paradoksom fikcionalnog stapanja sa ekranskim slikama.



Autorka  Zorica Šormaz  imala je dvadesetak samostalnih izložbi širom sveta i učestvovala na brojnim grupnim izlaganjima. Njena dela se nalaze u prestižnim kolekcijama savremene umetnosti. Većina njenih dela su odraz teorijskih istraživanja novih tehnoloških, elektronskih i virtualnih fenomena savremenosti i mesta njihovog ukrštanja s opštim društvenim fenomenima i njihovim realnostima.



"Odnos subjekta spram sopstvenog tela, istorije, geografije, prostora... ispred kompjuterske konzole poprima oblik paradoksalne komunikacije koja nije direktna, vec posredovana "trećim pogledom" - kompjuterske mašine. Ulog je privremeni gubitak subjektovog simboličkog identiteta: subjekt je prisiljen da percipira da nije ono što  je mislio da jeste.



Možemo biti odneseni nekud i nikud."


 



Datum objavljivanja: 15.07.2008.