Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Lice u lice Aleksandra Kempe Stanojevića

Izložba „Lice u lice“ umetnika Aleksandra Stanojevićabiće otvorena u sredu, 25. maja u 19 sati u izložbenom prostoru KvArt BW, nadrugom spratu tržnog centra Galerija.

 



 


Izložba je deo kustoskog projekta „Perspektiva22“ istoričarke umetnosti, Ane Kršljanin. Posetioci izložbe imaće priliku davide seriju slika i skulptura rađenih tehnikom papir maše, koje su nastale odpredmeta iz naše svakodnevice i koje su preoblikovani ne samo formom, već novomfunkcijom i kontekstom. Na ovaj način autor ukazuje na konzumerizam i ogromnupotrošnju na dnevnom nivou ali i na recikliranje odbačenih predmeta i razvijenuekološku svest. Autorov dosadašnji rad karakteriše ispitivanje stilova i tehnikasa fokusiranjem na motv portreta.



“Glavni fokusmog interesovanja postaje čovekov proizvod, odnosno svakodnevni upotrebni predmetkoji je iskorišćen, i gubitkom svoje svrhe postaje nepoželjan i odbačen. Temom podnazivom  “Lice u lice”iskazujem zainteresovanost za trodimenzionalni objekat i skulpturu kao i odnos skulpture i slikeu jednom prostoru. Sama ideja rada prilikom izrade skulptura zasniva sena korišćenju odbačenih, neumetničkih, utilitarnih predmeta kojI su deonaše svakodnevice”. Aleksandar Stanojević



AleksandarStanojević rođen je 1992. godine u Paraćinu. Diplomirao je na Akademiji umetnostiu Novom Sadu, odsek – slikarstvo, u klasi prof. Bosiljke Zirojevć Lečić. Trenutnoje na master studijama kod iste profesorke. Do sada jeimao trinaest samostalnih i veći broj kolektivnih izložbi. Dobitnik je prve nagrade44. „PALETA MLADIH“, Likovna galerija Kulturnog centra Vrbas. Član je SULUV-aod 2021. godine.






Izložbu“Lice u lice” organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW. Izložba ćebiti otvorena do 3. Juna 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakogdana od  11 do 19 časova.Ulaz je slobodan.


 



Datum objavljivanja: 23.05.2022.