Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Letnja treperenja: Letnja melanholija

Otvaranje tradicionalne letnje izložbe Summer Vibes pod nazivom Summertime Sadness (Letnja melanholija) u galeriji Novembar u četvrtak, 15.06. sa početkom u 18h.

 



 


Tema ovogodišnje izložbe je letnja seta, a kroz ulja na platnu, instalacije, skulpture i crteže predstavićemo kako ovaj sentiment doživljavaju savremeni umetnici i umetnice.



Publika će imati priliku da vidi radove Jelene Pantelić, Lidije Delić, Luke Jandrišeka, Marije Avramović, Sonje Lundin, Živane Mijailović, Jovana Matića, Lane Vasiljević, Katarine Jovičić i Gorane Bačevac. Autori i autorke svojim radovima izazivaju osećanje da smo svi ponekad povređeni i podsećaju da tuga nije linearna, već da dolazi u talasima – i to onim morskim. Dok su neki radovi tu da podsete kako se sa tugom nosimo, drugi se osvrću na lociranje nade u ovom sentimentu, a treći da ističu odveć poznatu istinu da je tuga sastavni deo i leta, ljubavi, ali i sreće. A šta je kroz vekove prikazivalo (a često i romantizovalo) ovo teško i univerzalno ljudsko osećanje bolje od umetnosti same?



Posetite izložbu i uživajte u lepim nijansama melanholije i sentimentalnoj koliko i kontemplativnoj strani leta.

Izložba će biti otvorena u naredna dva meseca, do 13. avgusta.


 



Datum objavljivanja: 14.06.2023.