Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Leticija Izquierdo Díaz :Viseća koža

Beo_Project u okviru programa rezidencije ima čast da Vas obavesti o događajima u okviru projekta "Viseća koža" Leticije Izquierdo Díaz iz Španije.


 


Koncept po recima autora:

Svet se okreće oko identiteta u nezadovoljstvu savremenog društva, gde je upravo društvo narušeno i mi kao deo društva nikada nećemo biti totalno slobodni ili srećni ukoliko ne budemo slušali sebe uprkos svim posledicama.





Performans Ušivanje sebe

26.januar, 19h prvi sprat Belgrade Design District - Čumićevo sokače, Čumićeva 2, 11000 Belgrade



Kosa kao čovekova maramica za brisanje. Od rođenja mi sebe vidimo obrnuto što nam ne daje mogućnost da izbegnemo određena sopstvena ponašanja koja nas prate tokom života kao ličnosti. Svi uticaji su povezani jedan sa drugim, rezultiraju u konglomeraciji i nagomilavanju društva uz razliku u polovima, baš kao što je kosa nagomilana na glavi tako što se svaka dlaka drži na koži sama.





Izložba Viseća koža

Kada: 26 i 27.januar, 19h (izložba otvorena  do 6. februara)

Gde: prvi sprat, Belgrade Design District - Čumićevo sokače, Čumićeva 2, 11000 Belgrade



Viseća koža, Instalacija i fotografija.

Delovi i nastavci se pojavljuju svuda po nasem telu dajući nam informacije. Momenti i osećanja su ugrađeni nepovratno u telo. Pokazuju ožiljke i delove slomljenog uništenog tela. Način na koji se utabamo u našu odeću nakon njenog pranja. Šta je to telo?



Ambis mog stomaka, Serija crteža

Serija crteža pokazuje istraživanje na alhemičan način kroz znakove koje život ne pokazuje, koji se kriju u ambisu našeg sopstvenog tela.





Performans Kosa kao nar

Kada: 27. januar, 19h

Gde: prvi sprat, Belgrade Design District - Čumićevo sokače, Čumićeva 2, 11000 Belgrade



Oko žena se danas reflektuju i razvijaju polja u potrazi za seksualnošću, isto kao i odnos muzike i tela kao takav. Masturbacija je kao tema prisutna i vezuje se za  mušku grupu, ali je i dalje tabu tema za žensku seksualnost ako čovek pije sopstvene izlučevine. Tako da to vodi do brojnih problema po pitanju seksualnosti, posebno zbog manjka znanja i naučnog istraživanja. Kako bi alkohol bio izlaz iz nekih problema. Pričanje zvukom intime uz pomoć sopstvene kose provlačenjem kroz zube. Ona postaje instrument kao materijal, kosa sama. Zvuci nastaju, priča kosom.





Leticia Izquierdo Díaz je rođena u Salamanki u Španiji 1987 godine. Trenutno radi istraživanje na PhD studijama iz savremene istorije, na Univerzitetu Salamanka (USAL) u Španiji. Ona je master savremene umetnosti, profesor umetnosti u srednjoj školi, i diplomirala je likovnu umetnost. Takođe, pohađala je i različite kurseve savremenog plesa i muzike u Engleskoj. Njeni multidisciplinarni radovi uključuju instalaciju, fotografiju, slikarstvo, vajarstvo, grafički dizajn, naraciju, priče, perfromans, ples, muziku.Izlagala je u Španiji, Engleskoj, Malti, Francuskoj, Irskoj, Srbiji.


 


 



Datum objavljivanja: 24.01.2017.