Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Lazar Marković: JA, JA… pa opet JA

U Prodajnoj galeriji Beograd, otvaranje izložbe fotografija u četvrtak 23. marta u 19 časova "JA, JA… pa opet JA", autora, Lazara Markovića.


 


Lazar Marković će se publici u Prodajnoj galeriji „Beograd“ na izložbi „JA, JA... pa opet JA“ predstaviti sa deset fotoprintova, dimenzija 107x73cm. Radovi su nastali tako kako sam autor kaže: „Cinkanu ploču formata 70x50cm premazao sam bitumenom, dok je nanos bitumena svež,  ploču naslonjam  uza zid, fotografišem je bez upotrebe blica. Krajnji rezultat je odsjaj moje figure sa bitumenske podloge“.

Ovakvim postupkom naglašava se eksperimentalan karakter radova, a u konačnom utisku proizvodi se piktoralnost postignuta refleksijom svetlosti i njenog slobodnog razlivanja na površini zapisa.



Naslov izložbe upućuje na kritiku kolektivnog ili političkog egzibicionizma bilo da se on manifestuje kroz razmenu selfija ili na društvenim mrežama ili agresivnom medijskom propagandom „istaknutih pojedinaca“.





Lazar Marković (1960, Novi Sad).  Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu; Magistrirao na Akademiji umetnosti u Novim Sadu, na grafičkom smeru; Master studije završio na Protestantskom teološkom fakultetu u Novom Sadu; Master studie završio na Fakultetu za menadžment, Union univerziteta u Beogradu; Master studije slikarstva završio na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu; Student master studija vajarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.



Slike i grafike izlagao je na 57. samostalnih izložbi ( Novi Sad, Beograd, Budimpešta, La Paz…) i na oko 300 kolektivnih izložbi (Rim, Tokio, Njujork, Majami, Skoplje, Budimpešta, Beograd, Novi Sad…). Ovo mu je četvrta samostalna izložba fotografija.


 


 



Datum objavljivanja: 21.03.2017.