Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Lana Vasiljević: Sinhronicitet / Mnogougao 2 (vođenje kroz izložbu)

Gradska galerija savremene umetnosti Smederevo organizuje javno vođenje kroz izložbu Sinhronicitet / Mnogougao 2 autorke Lane Vasiljević u petak 26. juna 2023. u Muzeju u Smederevu sa početkom u 18 časova.


 


Vođenje i razgovor sa umetnicom moderiraće kustoskinja izložbe Nataša Radosavljević Kuzmanović


Tema razgovora biće pomenuta izložba, ali i šira umetnička poetika autorke Lane Vasiljević, koja će nam kroz razgovor ukazati na svoj metod rada – odnosno procesualnost kojom proizvodi prostorne instalacije sastavljene od izvajanih ili svakodnevnih predmeta. Oni mogu biti lični ili opšti, ali tek sa svojim odabirom počinju da generišu drugačije konstrukte, preko kojih (možda) možemo da razumemo i svakodnevne principe uneiverzuma, odnosno Sinhronicitet.

Izložba na neki način predstavlja nastavak izložbi koje su bile organizovane u salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu (Nemi govor) i Galeriji Novembar u Beogradu (Mnogougao). Međutim kako svaka postavka Lane Vasiljević u sebe inkorporira širok spektar vrednosnih određenja galerije, tako i sam kontekst galerije ravnopravno učestvuje u stvaranju njenog umetničkog rada. Stoga, ovom prilikom vredi naglasiti kako izložbena postavka Sinhronicitet / Mnogougao 2 u Galeriji Muzeja u Smederevu, u korelaciji sa njegovom stalnom postavkom, predstavlja novu, zaokruženu, priču za sebe.





Izložbu možete pogledati do 20. jula 2023.

Izložba je otvorena svakog radnog dana od 10 do 17 časova i vikendom od 10 do 15 časova.


 



Datum objavljivanja: 25.05.2023.