Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

L. A. Raven

Prezentaciju i razgovor sa umetnicom Anom Knežević i dramaturgom Miljanom Pakić u okviru izložbe L.A. Raven Idealne individue, održaće se u ponedeljak, 4. aprila u 18 časova. Moderator razgovora: Una Popović, kustos Salona MSU

 


Aktuelna izložba u Salonu MSU L.A. Raven Idealne individue otvorila je i potencirala dva pitanja. Jedno je vezano za problem ideala tela, thininspiration i surove mršavosti, a  drugo pitanje koje je otvoreno ovom izložbom vezano je za temu blizanaštva, mogućih prednosti i mana međusobnog odnosa blizanaca, potreba i potraga za identitetom i dominantnom individualizacijom. U svojim radovima, upravo kao odraz sopstvene situacije, L. A. Raven pozabavile su se slojevitošću interpersonalnih odnosa blizanačkih osoba, njihove jake povezanosti, i načina na koji ta povezanost utiče na konstrukciju njihovih identiteta. 


Umetnica Ana Knežević (1976) i dramaturg Miljana Pakić (1974), obe rođene kao jednojajčane bliznakinje, kroz seriju radova i fotografija povešće pitanje o problemima i potencijalima blizanačkog odnosa. Ana Knezević će kroz radove, prostorne instalacije i slike, govoriti o pojavi i značenju simetrije koju koristi, kao mogućem definisanju dualnog indentiteta. Miljana Pakić će govoriti o svojim fotografijama ali će predstaviti i fotografski ciklus svoje sestre Tijane Pakić Feterman, koji se konkretno bavi odnosom njih dve kao bliznakinje. Ana Knežević i Miljana Pakić povešće razgovor o utiscima sa izložbe L.A. Raven Idealne indivdue, i da li je problem konstrukcije identiteta, koji u svojim radovima L.A. Raven ispituju, nužno veći kod blizanaca nego što je to inače. 



Ana Knežević (1976, Beograd) diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, 2002. Studirala je slikarstvo na Massachusetts College of Art u Bostonu 2003/04. Bavi se public art-om i svetlosnim istalacijama. Izlagala na 9 samostalnih i preko 30 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.


www.anaknezevic.net 


Miljana Pakić (1974, Pariz) diplomirala je dramaturgiju na BK Akademiji, 2007. Aktivna je kao dramski pisac, i radi kao profesionalni šminker/masker na filmu. Živi i radi u Beogradu. Tijana Pakić Feterman (1974, Pariz) diplomirala je fotografiju na BK. Imala je više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstu (Autrija, Franscuska, Nemačka, Danska…). Od 2005. živi i radi u Parizu. 

 


 


Datum objavljivanja: 31.03.2011.