Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Kustosiranje #03

U Galeriji O3ONE, na Andrićevom vencu u četvrtak, 16. februara, 2012. u 18 sati održava se "Kustosiranje #03", Gost: Miroslav Karić, kustos Nezavisne umetničke asocijacije Remont.

 


Specifičnost pozicije nezavisnog kustosa, kako je sam profesionalac definiše; izazovi rada u kulturi u civilnom sektoru. Gost: Miroslav Karić, kustos Nezavisne umetničke asocijacije Remont.




Workshop, baziran na evaluaciji retrospektivne izložbe Salona MSU u okviru zajedničkog projekta MSU i Remonta- Zbogom andergraund: Saša Marković Mikrob. Nakon posete (09.02.2012) te izložbe i pripreme za predstojeću, učesnici su dobili zadatak da popune Evaluacionu tabelu/ Ključne reči, čime su u prilici da argumentovano ocene postavku, po različitim segmentima. Oni koji nisu prisustvovali javnom vođenju su, takođe, dobrodošli da učestvuju u programu.




Kustosiranje je edukativni program namenjen prvenstveno studentima završnih godina Odeljenja za istoriju umetnosti, Filozofskog fakulteta u Beogradu i mlađim istoričarima umetnosti (i svim zainteresovanim mlađim kreativnim osobama iz oblasti kulture), oblikovan kao priprema za poziv samostalnog kustosa i zamišljen kao podrška za proaktivan pristup u traženju odgovarajućeg zanimanja, razvoju i realizaciji projekata u polju kulture.


Autori projekta Kustosiranje: Andrej Bereta i Srđan Tunić, kustosi- istoričari umetnosti


http://kustosiranje.blogspot.com


 


Datum objavljivanja: 15.02.2012.