Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Kusovac Drajfus

"Povodom vesti o podizanju optužnice protiv Nikole Kusovca, osećamo obavezu da kao njegovi dugogodišnji saradnici iskažemo stav o ovoj, nema sumnje, drajfusovskoj aferi, koja će završiti pojavom nekog našeg Emila Zole."

 


"Povodom objavljivanja vesti o podizanju optužnice protiv Nikole Kusovca, osećamo obavezu da kao njegovi dugogodišnji saradnici iskažemo stav o ovoj, nema sumnje, drajfusovskoj aferi, koja će završiti pojavom nekog našeg Emila Zole. Verujemo da će tada svima biti jasno ono što mi vrlo dobro znamo. Naš uvaženi kolega nema nikakve veze ni sa falsifikovanjem službenih isprava ni sa nepoštenim izdavanjem stručnih mišljenja koja su sa namerom pomogla prevarantima. On je, bez dokaza, jer nema kriminalne radnje, već osuđen na najtežu kaznu koja brutalno uništava i njega i njegovu porodicu, tim više što je čitav život posvetio struci sa svešću da u nasleđe treba da ostavi samo časno ime.


Nikola Kusovac podiže ugled našoj istoriji umetnosti i svima nam mnogo znači. Beskrajno smo mu zahvalni na nesebičnim savetima i dragocenoj pomoći. Poznajemo ga dugo i sigurni smo da nikada ne bi učinio ništa što se kosi sa njegovim najvišim moralnim načelima, ali i zakonom. Uz njega smo, podržavamo ga i poštujemo i u ovim teškim trenucima koji će proći uz neku našu Legiju časti."


Beograd, 27. XI 2008.


Jevta Jevtović

Vera Ristić

Vanja Kraut

Ljubica Miljković

Bojan Popović

Goran Bogojević

Branko Vujović

Nenad Radojčić

Slobodan Savić

Dragica Životić

Radovan Piljak

Branka Ivanić

Sanja Pajić

Aleksandra Nitić

Vasoje Vasić

Petar Petrović

Ivan Pavić

Ranko Savić


 


Datum objavljivanja: 28.11.2008.