Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Kurs konzervacije mozaika

Kursu konzervacije mozaika će se održati od 22. septembra do 12. decembra 2008. godine na dve lokacije - u Zaječaru (od 22. septembra do 3. oktobra) i Beogradu (od 6. oktobra do 12. decembra). Kurs partnerski organizuju Centralni institut za restauraciju u Rimu, Narodni muzej u Beogradu i Narodni muzej u Zaječaru.

 


Kurs će doprineti osavremenjivanju i proširivanju znanja iz oblasti konzervacije i restauracije mozaika. Jedan od glavnih motiva za organizovanje kursa je okupljanje polaznika koji će, kroz timski rad na konzervaciji mozaika iz Narodnog muzeja u Zaječaru, steći zajedničku osnovu za saradnju i prenošenje znanja među stručnjacima različitog stepena iskustva. To će doprineti stvaranju lokalne mreže stručnjaka i pomoći da se bolje odgovori na potrebe očuvanja i prezentacije mozaika na arheološkim lokalitetima i u muzejima u Srbiji.


Kurs je namenjen konzervatorima- restauratorima, apsolventima konzervacije, kao i arheolozima i arhitektama koji rade u institucijama zaštite a koji imaju posebno interesovanje za konzervaciju mozaika.


Rok za slanje prijava je 8. septembar 2008. godine.


Prijave slati elektronskom poštom na m.frankovic@ narodnimuzej. rs


ili na sledeću adresu:


Narodni muzej u Beogradu za Kurs konzervacije mozaika Trg Republike 1a 11000 Beograd  fax: 011 2627 721


Portfolio Narodni muzej u Beogradu


 


Datum objavljivanja: 25.08.2008.