Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Kućice za ptice

Galerija Remont, TC "Trg republike" (Staklenac),Makedonska 5/II,Beograd, poziva na otvaranje izložbe Marijane Stanić (Hrvatska),pod nazivom Kućica za ptice, u ponedeljak, 23. juna u 19h. Izložba se može pogledati do 4. jula, 2008.


 


U galerijskom prostoru instalirane su drvene, geometrijski stilizovane kućice za ptice unutar kojih se nalaze video projekcije. Projekcije prikazuju atmosferski različite prizore nebeskih prostranstava, a vidljive su kroz sočivo na prednjoj strani kućica. Sočiva izobličuju video sliku dajući joj novu dimenziju dubine i širine. Hermetican i skučen prostor kućica za ptice ispunjavaju prizori nebeskih prostranstava. Naizgled nestvaran prizor potencira kontrast između materijalnog, ograničenog i neograničenog prostora, a realnost je paradoks u kojem jedno obitava u drugom.





Marijana Stanić rođena je u Zagrebu 1971. godine. Diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Nastavnički odsek - vajarstvo u klasi profesora M. Vuce, 2003. godine. Članica umetničke udruge 90-60-90 i HDLU-a. Voditelj Galerije Močvara, saradnik CLUBTUREa (Savez Udruga Klubtura), profesor likovne kulture

i likovna umetnica.


Portfolio Galerije Remont



Datum objavljivanja: 22.06.2008.