Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Kritičari su izabrali

Tradicionalna izložba u Galeriji KCB, pod nazivom "Kritičari su izabrali", predstaviće radove tri autora, Miloša Tomića, Viktora Šekularca, Boba Miloševića, u periodu od 10 do 27.1. Sva trojica su predstavnici nove generacije Beograda.

Viktor trenutno živi u Njujorku, Miloš svoje školovanje i profesionalnu karijeru razvija na relaciji Prag–Madrid–Berlin–Diseldorf–Beograd, a Bob realizuje svoje radove i nastupe u zapadnim zemljama bivše SFRJ i u inostranstvu. Kao ličnosti oni indirektno označavaju i raznovrsnost senzibiliteta mladih ljudi, te njihov izbor ujedno upućuje na fleksibilnost i, ne samo fizičku, mobilnost, neophodnu u današnje vreme.


Viktor, Bob i Miloš su pojedinci, čestice društvenog i kulturnog sistema koje se slobodno kreću različitim trasama i brzinama, dolaze iz suprotnih smerova, sudaraju se menjajuć i pravac i emituju posebnu energiju u vrtlogu opšteg kretanja društva. Njihova pozicija i moguće smernice razvoja trenutno nisu jasno određene – ali u tome i jeste čar ovog izbora, smatra Darka Radosavljević-Vasiljević.


 


Datum objavljivanja: 08.01.2008.