Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Kristina Stanek: SVE/TLA

U Četvrtak 2.marta u 19h, u galeriji IKAR - Domu vazduhoplovstva u Zemunu će biti svečano otvorena izložba slika SVE/TLA Kristine Stanek, akademske slikarke iz Beograda. Izložba će biti otvorena do 15.marta 2023.god.

 



 


Na izložbi će biti predstavljeno oko dvadeset i više slika pod nazivomSVE/TLA. Ciklus je posvećen životu u gradu i svemu onome što nas okružuje.

U centru pažnje je koncept u kome dominira želja da se što više uhvati zarobljeni trenutak urbanog života i ta pulsirajuća energija "ritam grada" . Na slikama prepoznajemo osnovne simbole savremenog postojanja koji su tu samo da nas ohrabre da razmišljamo o posledicama ali i lepoti upravo tog modernizma. Ulice, raskrsnice, ta vreva prikazana kroz mutno staklo ilisećanje može probuditi setu ili nostalgiju ali ima i svoje metafizičko značenje. Ovde nije cilj postići figuraciju, već sam osećaj te atmosfere koja se nalazi na samoj granici apstrakcije. Kroz motive poput romantičnih delova grada lako se može pokazati sopstveno iskustvo izabranog trenutka. U ovom ubedljivom prikazu najveći saradnici su boje i njihov kontrast, temperamentno nanesene na platno.



Kristina Stanek je rođena 27.12.1978. god, u Kraljevu. Diplomirala je na “Akademiji Lepih Umetnosti “ 2002god u Beogradu u klasi profesora Momčila Mome Antonovića. Pored brojnih grupnih i kolektivnih izložbi imala je i četiri samostalne a ova će biti peta po redu.



Izložbu će otvoriti naša priznata akademska vajarka Vesna Ristovski.



Datum objavljivanja: 27.02.2023.