Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Kristina Ristić izlaže u Solunu

U utorak, 11. novembra u 19.30 časova, Kristina Ristić otvara samostalnu izložbu u Galeriji Zita - Mi u Solunu. Izložba traje do 7. decembra.

 


Likovni opus Kristine Ristić ima polazište u figurativnim motivima, posebno portretima koji vremenom postaju sve apstraktniji. Izdvajaju se tematski ciklusi: Glave, Dvoje, Razgovori i Strašila. Bilo da je skica ili samostalno delo, crtež je srž Kristininog rada. Prožimanje crteža i površine uz intezivne boje nanošene snažnim i suptilnim potezima stvara ritmičku živost – osobenost njenog dela. Slike su rađene tehnikom ulja na platnu, dok su crteži izvedeni tušem i uljem na papiru. Izloženi radovi su nastali tokom protekle dve godine, provedene u Grčkoj


Kristina Ristić je rođena 1973. u Beogradu. Diplomirala je 1995.i magistrirala 2000. na Fakultetu Likovnih umetnosti u Beogradu. Izlagala je na deset samostalnih izložbi u Beogradu, Nišu, Pančevu i Atini i na više od trideset grupnih, uključujući Salon des Realites nouvelles u Parizu, Viennafair u Beču, Arte Salon u Berlinu i Oktobarski Salon u Beogradu. Dobitnik je nekoliko nagrada za crtež i slikarstvo. Trenutno živi i stvara u Atini, gde je gost umetnik Atinske Akademije Lepih umetnosti kao IKY stipendista na specijalizaciji iz slikarstva.


 


Datum objavljivanja: 06.11.2008.