Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Kosovo iz mog stana

Zorica Jevremovic je, u godinama dok je radila na Kosovu, prikupila niz predmeta, suvenira, delova namestaja ili nosnje karakteristicnih za kosovsko kulturno podneblje. Ti predmeti je danas, na specifican nacin i vezuju i odvezuju od politickih konotacija kosovskog pitanja.

 


Umetnica kaze da u atmosferi izjava i tvrdnji: Kosovo je Srbija, Kosovo, nezavisna drzava, Kosovo, neraskidivi deo Srbije, razmišlja o sopstvenom odnosu prema Kosovu. Na fotografijama Srđana Veljovica su njeni kućni predmeti, koje je prikupila radeći na Kosovu osamdesetih godina proslog veka. Za svaki predmet vezana je anegdotama i sećanjima koje ce, prepričane i zapisane, biti postavljene pored fotografija. Izložba je procesualna i autorka pozive posetioce i posetiteljke da joj doprinesu, ostavljajuci svoje zapise, fotografije, razglednice ili predmete iz vlastite kosovske biografije.


Izložba je otvorena do 2. maja, a zainteresovani mogu da donesu i u izložbu uključe svoje materijale svakog dana od 19 do 21h.


Cheking point je eksperimentalni izlagački program Kulturnog centra Rex. Tokom godine, u holu Rexa će biti izlagani radovi kojima umetnici i umetnice istražuju ili usvajaju nove stvaralačke koncepte ili nove produkcijske metode.


 


Datum objavljivanja: 21.04.2008.