Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Kosmooko

Otvaranje samostalne izložbe Milice Živadinović pod nazivom Kosmooko, održaće se 24. aprila, u 19h u galeriji Studentskog kulturnog centra u Beogradu.

 


"Iako mlada umetnica, Milica Živadinović je za relativno kratko vreme stekla simpatije pre svega francuske likovne javnosti, s obzirom da u poslednjih devet godina živi i stvara u Parizu. Opus ove slikarke obuhvata širok tematski dijapazon, od krajnje realističnih figura, preko ekspresivno naglašenih portreta i očiju, do poslednjeg ciklusa - Kosmooko, koji je prelazna spona između figurativnog i apstraktnog.

Bez obzira što je kompozicija tih najnovijih slika zasnovana na geometrizmu, Miličini radovi su i nagoveštaj i slutnja onog podsvesnog u svima nama. Kosmooko je višeznašni prostor u kojem mikro prerasta u makro, prostor svetlosti i izukrštanih dimenzija uskladjenog kolorističkog ritma. Često su primetni i elementi spirale, kao i prožimanja oblika, bilo da se radi o realnim pejsažima ili asocijativnim erupcijama. Iako, naizgled, multiplicirani, slojeviti radovi Milice Živadinović su simboli duševnog stanja čovekovih veza sa svetom stvarnosti, odnosno, ako bi se to prevelo u jezik geometrizma- energija sintetizovana u kvadraturi kruga."

Maja Aleksić


 


Datum objavljivanja: 16.04.2008.