Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Korak u nauku 2010.

U četvrtak, 23. decembra u 11 časova u Kući legata, Knez Mihailova 46., Beograd, otvara se izložba "Korak u nauku 2010.", Istraživačke stanice Petnica.

 


Izložba Istraživačke stanice Petnica predstavlja na jednom mestu postere sa rezultatima naučnih projekata srednjoškolaca, polaznika obrazovnih programa ove institucije tokom 2010. godine. Srednjoškolci iz svih krajeva Srbije, ali i regiona svake godine u Petnici realizuju svoje naučne projekte iz neke od 15 oblasti: fizika, matematika, astronomija, računarstvo, elektronika, biologija, biomedicina, hemija, geologija, hemija voda, arheologija, antropologija, lingvistika, istorija, psihologija. Najuspešniji projekti bivaju predstavljeni na Konferenciji polaznika IS Petnica „Korak u nauku“ koja se održava svake godine krajem novembra meseca.

 

Na ovoj Izložbi će biti predstavljeni posteri sa IX Konferencije "Korak u nauku" na kojoj je stodeset autora predstavilo svoja 84 rada, koje su realizovali uz podršku svojih mentora – profesora univerziteta, doktora nauka, ali i studenata. Pored toga na Izložbi će posetioci imati priliku da vide i kako će Istraživačka stanica Petnica izgledati nakon proširenja kapaciteta i obnavljanja postojećih objekata.


 


Datum objavljivanja: 20.12.2010.