Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Konkurs za nagradu

Umetnička asocijacija DEZ ORG i KONTEKST galerija iz Beograda raspisuju konkurs za nagradu Dimitrije Bašičević Mangelos za 2008. godinu.


 


Nagrada je deo programa Young Visual Artists Awards (YVAA). Mangelos nagradu čini šestonedeljni rezidencijalni boravak u International Studio and Curatorial Program u Njujorku (ISCP) i biće dodeljena jednom/oj mladom/oj vizuelnom/oj umetniku/ci. Rezidencijalni program se odvija u periodu od jeseni 2008. do proleca 2009. Dobitniku/ci nagrade ce biti obezbeđen apartman u Njujorku. Studio u ISCP dobitnik/ca nagrade deliće sa jednom osobom iz YVAA programa. Pored redovnog programa u okviru ISCP, program boravka uključuje i posete brojnim galerijama, muzejima kao i upoznavanje sa predstavnicima i predstavnicama njujorske umetnicke scene. Program ne podrazumeva budžet za produkciju radova. Pravo prijavljivanja imaju umetnici i umetnice do trideset i pete godine života koji/e su državljani i državljanke Republike Srbije.



Tokom jeseni 2008. godine biće organizovana zajednička izložba finalista i finalistkinja. Organizator, u saradnji sa žirijem, na osnovu konkursnog materijala će odabrati i producirati do pet predloženih radova.



Prijave na konkurs će se primati od 10. aprila  2008. do 10. juna  2008. u prostorijama KONTEKST galerije (Centar za kulturu Stari Grad, Kapetan Mišina 6a) svakog radnog dana od 15 - 18 casova ili poštom na gore pomenutu adresu, sa naznakom Za konkurs Dimitrije Bašičević Mangelos.


 



Datum objavljivanja: 11.04.2008.