Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Konkurs za izložbu

Otvoren je konkurs za izložbu Knjiga - Umetnički objekat, koja se odnosi na knjige - objekte, knjige -instalacije, autorske, umetničke i eksperimentalne knjige. Organizatori izložbe su Nezavisna umetnička asocijacija "Punkt za umetnički eksperiment", Beograd i Narodna biblioteka, Beograd.

 


Projekat Knjiga - umetnički objekat, Beograd 2008, napravljen je sa ciljem da promoviše i podrži svaki nekonvencionalni pristup ovoj specifičnoj umetničkoj oblasti koja se odnosi na knjige-objekte, knjige-instalacije, autorske umetničke i eksperimentalne knjige. Rezultat ovog projekta je Međunarodna izložba radova prispelih na konkurs kao i radova umetnika po pozivu.


Izložba će biti postavljena u Narodnoj biblioteci Srbije a ako to ne dozvole građevinski radovi na renoviranju biblioteke, koji su u toku, izložba će biti prikazana u nekom drugom adekvatnom prostoru u Beogradu.


Konkurs je otvoren za sve umetnike koji prihvataju uslove učešća. Umetnici zadržavaju potpunu slobodu izbora teme i tehnike. U slučaju kompleksnog i neuobičajenog rada (u zavisnosti od materijala, veličine ili konstrukcije) mole se autori da kontaktiraju organizatora. Radovi za izlaganje će biti odabrani na osnovu selekcije fotografija radova. Biće prihvaćeni samo radovi koje Selekciona komisija bude vrednovala kao dela visokog umetničkog i profesionalnog dometa.


 


Datum objavljivanja: 06.03.2008.