Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Konkurs za arhitekturu Kompanije Novosti

Šesti autorski konkurs za arhitekturu Kompanije “Novosti” 2008. Najuspešniji izvedeni i studentski projekti. Izložba u galeriji O3one od 6 - 11. aprila 2009.

 


Autorskim konkursom za arhitekturu Kompanije "Novosti"  nastavlja se tradicija priznate "Borbine"  nagrade. Jedan od najpoznatijih arhitektonskih konkursa na našim prostorima, star više od četiri decenije, konkurs "Novosti", okuplja i nagrađuje najbolje studentske i profesionalne radove, izdvaja najkvalitetnije u domaćoj produkciji i afirmiše savremeni rečnik u graditeljstvu. Nagrade se dodeljuju u dve kategorije: nagrada za najbolje izvedeno i nagrada za najbolje studentsko delo u oblasti arhitekture.


Žiri u sastavu, akademik Brana Mitrović, dr Aleksandar Kadijević, arhitekte Slobodan Maldini, Snežana Vesnić i Vladimir Milenković i direktor i glavni i odgovorni urednik Kompanije "Novosti" Manojlo Vukotić, za najbolje realizovano arhitektonsko delo u prošloj godini izabrao je poslovnu zgradu u Takovskoj ulici 23-25, u Beogradu, autorki Vesne Cagić Miloševic i Ksenije Bulatović.

Od 154 studentska projekta žiri je za najbolji odabrao rad Hane Drašković "Kula - hotel i garaža".


Izložba najuspešnijih izvedenih i studentskih dela bice održana u O3ONE-u  od 6. do 11. aprila 2009. godine.


Nagradeni radovi:

Vesna Cagic Milošević i Ksenija Bulatović, Takovska ulica 23-25, u Beogradu.

Hana Drašković "Kula - hotel i garaža".


 


Datum objavljivanja: 03.04.2009.