Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Konkurs

II međunarodni video festival podržan od: Pro-Helvetia BiH web sajt: www.namaTRE.ba lokacija: Trebinje drzava: Bosnia and Herzegovina autor: Igor Bosnjak (multimedijalni umjetnik) u saradnji sa: Međunarodni Festival Video Arta, Orebro (Svedska) Anymous Festival Performansa i Novih Medija, Plzen (Česka)

 


Polovinom avgusta u Trebinju će biti održan, drugi po redu, dvodnevni festival digitalnog videa i kratke filmske forme namaTRE.ba. Naziv projekta namaTRE.ba je trosmislena igra riječi. namaTRE.ba se sastoji od dvodnevih projekcija kratke filmske forme i video arta. Participacija je besplatna, a radovi ne smiju biti duži od 40 minuta. Svi radovi koji stignu na ovaj otvoreni konkurs biće iskoristeni za namaTRE.ba festival, Anymous Media Festival u Plzenu (Ceska) www.anymous.com kao i na prvom Orebro Međunarodnom Video Art Festivalu (Svedska) www.orebrovideoartfestival.se. Konkurs za prijem radova je otvoren do 5.avgusta 2008.godine, a projekcije video radova i filmova će biti održane polovinom avgusta na različitim lokacijama u Trebinju (Galerija Akademije likovnih umjetnosti kao i otvorene lokacije u gradu).


Tema ovogodišnjeg namaTRE.ba festivala je ljudsko tijelo. Dobro došli su svi radovi koji se bave problemom ljudskog tijela kao i međusobnih odnosa tijela i njihove percepcije/recepcije. Tijelo kao organizam, tijelo kao figura ili tijelo kao diskurs. Tijelo kao organski sistem, kao organ ili tijelo cijeline koje ima odredjenu funkciju. Tijelo kao fantomski ud, kao izraz ekspresije ili odraz specifičnog duhovnog stanja. Dobro došli su i drugi radovi koji se indirektno tiču gore navedene teme. Video radovi i filmovi moraju biti (cd ili dvd medij) u nekom od popularnih formata (vob, dvd, mpg2, avi, mov, i sl.). Svi umjetnici i učesnici će biti apdejtovani sa tambnejlom (stilom) svog rada i imenom na sajtu projekta www.namaTRE.ba. Radove sa kratkim CV-om slati na adresu ispod:


Igor Bosnjak Garibaldijeva 7/31

89101 Trebinje Bosna i Hercegovina


 


Datum objavljivanja: 09.05.2008.