Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Koncept, reč, znak, slikanje

Konferencija za štampu u povodu izložbe biće održana u utorak, 11. novembra u 12. časova u prostorijama Italijanskog instituta za kulturu Palazzo Italia, Kneza Miloša 56.

 


Klaudio Adami je rođen 1951. godine, u gradu Čita di Kastelo, danas rimljanin, Klaudio Adami je jedan od najoriginalnijih i najdoslednijih predstavnika savremene italijanske umetnosti. Na svom umetničkom putu Adami je, gotovo ličnom opsesijom, pažnju poklanjao predstavljanju ritma vremena, a svoja platna, hartije i stranice knjiga ovaj umetnik ispunio je mikroskopsim i ritmičnim rukopisom, storivši instalacije čiji su delovi prekriveni kesicama u kojima se nalaze njegovi dnevnici koji beleže njegove svakodnevne aktivnosti.

Klaudio Adami donosi u Beograd novu postavku pod imenom "Koncept, Reč, Znak, Slikanje" kojom prikazuje svoja razmišljanja o odnosu između vremena i prostora i koja predstavlja dela uzdržane elegancije, koja ne prihvataju suvišna komunikativna ispoljavanja; on dosledno predlaže belu i crnu boju, u formuli koja je tokom godina postala njegov znak raspoznavanja i koja nenapadno i neizbežno privlači pogled. To su, dakle, dela koja potpuno zaokupljaju posetioca i vode ga putem paralelnog opažanja, u pravcu savršene komunikacije sa umetnikom.

Želim da se zahvalim Galeriji savremene umetnosti "Pino Kazagrande" jer nam je još jednom, nakon prošlogodišnje izložbe posvećene radu Ines Fontenla, pomogla da u Beogradu predstavimo najoriginalnije izraze savremene italijanske umetnosti.


Konferenciji prisustvuju:

KLAUDIO ADAMI (Claudio Adami), umetnik

PINO KAZAGRANDE (Pino Casagrande),

Galerija savremene umetnosti "Pino Kazagrande"

ALESANDRA BERTINI MALGARINI (Alessandra Bertini Malgarini),

Direktor Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu


 


Datum objavljivanja: 10.11.2008.