Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Koncept minimalizma

U Kulturnom centru Beograda,galeriji Artget,u utorak, 1. jula u 21h, održaće se predstavljanje knjige "Arhitektura" i projekcija video filma "Koncept minimalizma", autora Milana Maksimovića.


 


Film Koncept minimalizma (27 min.) predstavlja video rad koji kombinuje elemente dokumentarno-edukativnog i eksperimentalnog filma, zasnovanog na istoimenom segmentu knjige Milana Maksimovića Arhitektura i, kao deo njene promotivne prezentacije. Film istražuje fenomenološke odlike minimalističkog arhitektonskog izraza, pristupa koji teži esencijalnom kvalitetu prostora i arhetipskoj objektivnosti arhitekture. Monografija Arhitektura i, koju ovaj film promoviše, predstavlja dosadašnje stvaralaštvo autora u domenu arhitekture i urbanizma, uz odgovarajuća teoretska obrazloženja smisla tog stvaralaštva.

Milan Maksimović je saradnik na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

Kao autor ili član autorskog tima učestvovao je na više arhitektonskih konkursa, na kojima je i nagrađivan. Konkursni projekat za Aristotelovu osu u Solunu nagrađen je priznanjem Salona arhitekture u Beogradu 1998. godine. Urednik je publikacije „Vreme arhitekture“ i bavi se projektovanjem i istraživačkim radom.


Portfolio Kulturnog centra Beograd



Datum objavljivanja: 27.06.2008.