Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Kolektivna izložba radova sa XXI Likovne kolonije GO Grocka

U petak, 2. novembra u 18 časova otvara se kolektivna izložba radova nastalih na XXI Likovnoj koloniji Gradske opštine Grocka, koja će biti predstavljena u Rančićevoj kući, galeriji Centra za kulturu Grocka (Majevička 9 u Grockoj). Izložba traje do 15. novembra.

 



 


Prilikom otvaranja izložbe nastupaju učenici OMŠ „Nevena Popović“ iz Grocke.

 

Učesnici kolonije: dr Milica Crnobrnja Vukadinović, dr Predrag Lojanica, mr LJubica Šakić, Željko Vitorović, Nemanja Arsić, Vesna Martinović Marović, Milan Mitrović Makabi, Tamara Milović, Vladimir Petrović, Stefan Petronijević i Mila Gajin. Gosti kolonije: Ivan Karafilovski i Nenad Stojkov.



U okviru kulturno-turističke manifestacije „51. Gročanske svečanosti“ GO Grocka, održana je XXI Likovna kolonija, a njeno otvaranje propraćeno je u sali GO Grocka izložbom radova sa ranijih likovnih smotri. Tradicionalno umetničko okupljanje u trajanju od  pet dana (20.07-24.07.2018.), i ove godine je uspešno realizovano u saradnji sa Centrom za kulturu gradske opštine Grocka.  XXI Likovna kolonija je otpočela izletničkim danom u susret kulturnoj baštini opštine: Manastiru Rajinovac u Begaljici, Konjičkom klubu u Grockoj, Kasno-rimskoj grobnici u Brestoviku, Arheološkom nalazištu „Belo brdo“ u Vinči, vidikovcu restorana „Vionogradi“... Omiljena radna sastajališta bili su Konjički klub u Grockoj, terase restorana „Vinogradi“ i Rančićeva kuća u Grockoj, koja je ujedno bila i zborno mesto za sve učesnike. Umetnike je tokom rada kolonije u Rančićevoj kući posetio predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović sa saradnicima, interesujući se za utiske svojih gostiju. Učesnike kolonije i Grocku su posetili i organizatori međunarodne Likovne kolonije u Crepaji, sa gostujućim umetnicama iz Velike Britanije i Rusije.

U atmosferi druženja i rada, učesnici su Grockoj ostavili svežinu svojih umetničkih utisaka. Za njima su ostale slike i crteži, ali i dogovori o daljoj saradnji, poznanstva i prijateljstva, jer GO Grocka likovnu smotru organizuje kao vid podrške likovnom stvaralaštvu kako opštine, tako i Republike Srbije. Ovogodišnja kolonija je u znaku umetničke razmene sa Likovnom kolonijom u Crepaji i Centrom za kulturu Smederevo.


 



Datum objavljivanja: 01.11.2018.